Center Gibanja

Pia Cesar

pia cesar centergibanja

FZS inštruktor fitnesa, strokovni delavec v športu – smer Karate, študentka fizioterapije

Živijo, sem Pia Cesar in sem navdušenka nad športom ter gibanjem. Zakaj? V bistvu me šport spremlja že celo življenje, za kar sem zelo hvaležna.

Karate treniram od svojega 5. leta, torej bom kmalu v tem športu že 17 let. V tem času sem zgradila zelo lepo športno kariero. Usvojila sem nekaj državnih naslovov, bila na stopničkah na večjih mednarodnih tekmovanjih, bila 9. v Evropi in 16. na svetu. Uvrstila sem se tudi na 8. mesto na svetovno rang lestvici. Karate mi je dal drugačen pogled na življenje. Brez discipline, spoštovanja do sebe in do drugih ter brez trdega dela se nikamor ne pride. Vse to je potrebno ne samo za dosežke ampak tudi za osebno rast. Karate me je naučil predvsem potrpežljivosti in sprejeti poraze, ki so v življenju neizbežni.

Ko sem zaključila svojo tekmovalno kariero sem se podala v trenerstvo. Treniram večinoma tekmovalce. Ker sem želela imeti pokritih čim več področij, ki ga tekmovalec potrebuje, sem se odločila tudi za fitnes licenco. To me je poneslo tudi v osebno trenerstvo, kjer treniram tako športnike kot rekreativce. Karate me je ponesel tudi v fizioterapijo, saj sem tudi sama kot športnica potrebovala terapije. Tako sem se navdušila nad tem poklicem in se podala na študij fizioterapije, katerega letos zaključujem. Kot povzetek bi rekla da je moje poslanstvo pomagat ljudem biti boljša verzija sebe na teh področjih.

Gibanje in šport sta me naučila, da sem v življenju odgovorna sama zase, svoje zdravje in uspehe. Odnos, ki ga imamo do svojega telesa in duha oziroma do svojega psihičnega in fizičnega zdravja pove veliko o nas. Menim, da je z gibanjem povezana vsaka stvar, ki jo človek počne, zato če boš lepo poskrbel zase, se boš tako izboljšal v stvareh, ki jih počneš, spremenilo pa se bo tudi okolje okoli tebe.

Vlaganje vase se nikoli ne konča, zato je potrebna konsistenca in volja, saj si vsak dan lahko boljša verzija sebe.

Spoznajte še ostale trenerje