Center Gibanja

Mojca Bezgovšek

mojca bezgovsšek centergibanja

Mojca Bezgovšek: AFP osebni trener, vaditelj kineziološke vadbe Kinvital

Moje celotno odraščanje je bilo prežeto s plesom. Najprej z latinsko-ameriški plesi, čez najstništvo pa sem svojo predanost usmerila v hip hop. Skozi ples sem pridobila čudovit občutek za gib, stabilizacijo trupa in gibljivost kar mi kot osebni trener zelo koristi pri izvajanju oz. učenju lažjih in težjih gibalnih vzorcev.

V času študija in po njem sem se rekreativno ukvarjala tudi z boksom in jogo, obenem pa iskala trenerja, ki bi mi predal praktično fitnes znanje ter potreben pedagoški pristop – omenjeno sem pridobila pri Katarini Skaza. Teoretično znanje sem izpopolnila pri AFP in tako skupaj s praktičnim učenjem in izkušnjami zapakirala v celovito znanje, kar še vedno poglabljam. Kasneje sem se tudi udeleževala izobraževanj pri podjetju Kinvital in se dodatno usposobila za vadbo za odpravo bolečin. Od leta 2021 v Centru gibanja delujem kot osebni trener in trener skupinskih funkcionalnih vadb.

“Ampak kdo bi se česa lotil z vsem srcem in za to žrtvoval vse, ne da bi bil prepričan, da bo iz tega kaj nastalo? In večkrat kot izgubiš manj verjetno se ti zdi, da ti bo v drugo uspelo.”

Miselnost, ki jo tako zelo odrivamo, jo premetavamo in se spopadamo z njo – prisotna je na vseh področjih našega življenja, tako v ljubezni kot v poslu, osebnostnih spremembah in nenazadnje v športnem udejstvovanju ter spreminjanju življenjskega sloga.

Zase rada rečem, da sem skozi svoje odraščanje zametavala stopinje, ki bi jim morala slediti, saj sem v sebi čutila čisto drugačne vrednote – niso mi bile predstavljene skozi odraščanje pa sem jih želela spoznati, saj se mi je dozdevalo, da mi pripadajo. Strast in pa iskrenost do same sebe je tisti občutek, ki me je vodil. Moje prvo izražanje obojega se je pričelo skozi ples in kasneje skozi vse možne oblike gibanja, ki so v meni zapolnjevale kotiček z vrednotami.

Neizmerno sem hvaležna, da imam nekaj čemur lahko vedno sledim. Lahko se zatečem. Se rešim. Uživam. Sprostim. Najodmevnejši občutek, ki mi ga daje športno udejstvovanje je, da v trenutku ni pomembno nič drugega kot jaz. Zakaj bi se torej lotil novega športnega hobija, pohodništva, obiska fitnesa, ipd., če ne veš ali bo iz tega kaj nastalo? Nenazadnje, verjemi, v tistem trenutku boš pomemben samo ti. Z vsem srcem boš žrtvoval čas, ki ga boš namenil izključno sebi. To je darilo, ki si ga daješ. S tem, ko telesu privoščiš gibanje mu poveš kako zelo si pomemben samemu sebi.

Spoznajte še ostale trenerje