Center Gibanja

Trening in samodisciplina

07.04.2023 / Motivacija, Novice, Vadba / admin
Katarina Uplaznik - fzs inštruktor fitnesa

Spoznaj svoj cilj

Jasno si zastavi cilj in se odloči, da ga je moč doseči. Zavedaj se, da se sprva ne moreš zanašati na motivacijo, ampak na disciplino. Samodisciplina ti omogoča soočanje z motečimi faktorji na poti do cilja in je najpomembnejše orodje za uspeh. Je pogoj za uspešnost. Pomeni: “Sam pejt, deluj, brez razmišljanja.”

Deluj

Zgodila se ti bo lenoba. Pri tem začneš razmišljati kako se ti ne da, kaj drugega bi raje, kako ti kavč diši in podobno. Nato se ti vklopi glasek, ki ti pravi ne, spet bo šlo vse po zlu, moreš it, ne moreš it, bodi doma in se začne ta boj v glavi. Sedaj nastopi akcija. Deluj še preden se tvoj um zaplete v raznorazne pogovore in konflikte. “Sem len, se mi ne da, ok. Grem. Grem na trening, grem naprej.” Temu se reče obvladanje samega sebe t.i. samodisciplina. 

Svoj cilj postavi pred trenutne izgovore in s tem treniraj svoj um ter posledično svoje telo.

Občutek zadovoljstva

Samodisciplina je zelo pomemben faktor, saj vpliva na naše življenjsko počutje. Kadar delujemo in se uresničujemo, smo zadovoljni. Če se ne obvladujemo, nam pada integriteta in bi se posledično najraje smilili samim sebi. Takrat pa se vključi tudi naš kritičen glas “ne bo ti uspelo, nisi dovolj dober” ipd. Tako preprosto je. Če želiš biti zdrav, se gibaj in jej zdravo. Sedaj poznaš formulo uspeha. Narediti moraš, kar moraš narediti.

Trening 

Popoln trening za hujšanje, krepitev telesa in vzdržljivost je visoko intenzivni trening, ki vključuje vaje za moč + vzdržljivost, kar pomeni kombinacijo aerobne (kardio) in anaerobne vadbe (vadbe z utežmi).

Za visokointenzivni trening ne potrebujemo veliko časa, bolj pomembna je intenzivnost treninga. Večja intenzivnost in krajše pavze. Dovolj je 30 minut. S takšno vrsto treninga porabljamo kalorije tudi več ur po vadbi.

Osebno priporočam kombinacijo petih vaj, ki jih minutno izvajamo brez prestanka. Po setu petih vaj si vzamemo minuto odmora in set ponovimo še trikrat.

Potrebuješ vodenje?

Kot osebna trenerka Centra Gibanja z večletnimi izkušnjami ti bom z veseljem priskočila na pomoč in se pogovorila o tvojih ciljih. Skupaj bova naredila načrt in kar je najpomembneje, določila delovanje. Preprosto. Ne skrbi, oglasi se v Center Gibanja ali me kontaktiraj na 040 886-003 ali info@centergibanja.com

Sorodna vsebina